Почетна > Свет
Свет

Руси објавили снимке лечења Украјинаца из Азовстаља

Руско Министарство одбране данас је објавило видео записе украјинских бораца који су на болничком лечењу након што су се предали у опкољеној железари Азовстаљ у Маријупољу.
Фото: Russian Defense Ministry Press Service via AP

На једном снимку приказана је група мушкараца како леже на креветима у болничкој соби, а двојица су накратко говорила пред камером, преноси Ројтерс.

Један од њих каже да је имао приступ храни и лекарима, док је други напоменуо да је био превијен и није имао примедби на лечење.

Додаје се да је на другом видео снимку човек с раном на глави изјавио је да је добро храњен и да се особље брине о њему, као и да није био под било каквим физичким или психолошким притиском.

Ројтерс наводи да није било могуће утврдити да ли су мушкарци говорили слободно.

Русија је раније саопштила да се од понедељка предало укупно 959 бораца Азовстаља, укључујући 80 рањеника који се лече у Новоазовску у Доњецкој Народној Републици.

Ројтерс још додаје да су украјински званичници обуставили сву јавну дискусију о судбини бораца који су последњи остали у Азовстаљу, задржавајући се више недеља у тунелима и бункерима те железаре под јаким руским гранатирањем.

Potrošnja ruskog ministarstva odbrane povećala se za 40%

 

Преузмите андроид апликацију.