Почетна > Бизнис
Бизнис

Руси нашли канал за куповину Ајфона 14

Руси ће имати могућност да купе нови ајфон 14 упркос томе што је америчка технолошка компанија Епл напустила земљу, а захваљујући московској шеми паралелног увоза, рекао је данас високи владин званичник агенцији РИА Новости.
Фото: PrtSc/ColdFusion/YouTube

Русија је у марту најавила шему увоза и овластила трговце на мало да увозе производе из иностранства без дозволе власника жига.

На питање да ли ће нови ајфон, који је Епл представио у среду, бити увезен у оквиру те шеме, министар трговине и индустрије Денис Мантуров је рекао: „Зашто не? Ако потрошачи желе да купе ове телефоне, да, биће прилике“.

Епл је зауставио продају нових производа у Русији у марту, недељу дана након што је Русија започела специјалну војну операцију у Украјини, иако су Ајфон, Мекбук и друга Еплова роба остали доступни у руским продавницама док трговци продају своје преостале залихе старих модела и добијају нове уређаје преко шеме увоза.

Руска мобилна мрежа МТС је јутрос продавала нове моделе Ајфон 14 у претпродаји, а цене се крећу од 84.990 рубаља (1.398 долара) за верзију од 128 ГБ, пренео је Танјуг.

МТС је саопштио да би испорука могла да потраје до 120 дана и да је задржао право да откаже поруџбине ако се суочи са потешкоћама при увозу производа.

Епл није одмах одговорио на захтев да то коментарише.

Мантуров, који је и заменик премијера, рекао је прошлог месеца да би шема, која покрива западне производе, од луксузне одеће до аутомобила, ове године могла да достигне вредност од 16 милијарди долара, што је еквивалентно око четири одсто руског увоза у 2021.

Kako je šećerna repa podnela sušu u Banatu

Преузмите андроид апликацију.