Почетна > Свет
Свет

Румунија запленила имовину Ендруа Тејта у вредности од 4 милиона долара

Румунске власти саопштиле су данас да су заплениле робу и новац у вредности од 18 милиона румунских леја, односно готово четири милиона америчких долара, у оквиру кривичне истраге о наводној трговини људима која је довела до хапшења интернет личности и бившег ММА борца Ендруа Тејта.
Foto: AP Photo/Alexandru Dobre, File

 

Румунска национална агенција за управљање заплењеном имовином саопштила је да је у току недеље запленила 29 добара покретне имовине, укључујући луксузна возила и сатове, као и новац у различитим валутама, преноси Ројтерс.

Ендру Тејт, његов брат Тристан и две жене румунске националности, ухапшени су у четвртак по оптужбама за формирање криминалне групе за сексулано искоришћавање шест жена, што су они негирали.

Ендру Тејт стекао је популарност због мизогиних коментара и говора мржње, што је довело до тога да му највеће друштвене мреже забране приступ.

Упркос томе, његов налог на Твитеру поново је постао активан у новембру након што је Илон Маск купио ту платформу, наводи британска агенција.
Тејт има америчко и британско држављанство, а раније је изјављивао да су жене “делимично одговорне за силовање“ које доживе и да “припадају мушкарцима“.

Bajden nastavlja sa gafovima: Kamalu Haris opet nazvao predsednicom

 

Преузмите андроид апликацију.