Почетна > Свет
Свет

Румунија позвала на разговор руског отправника послова због дрона

Румунско Министарство спољних послова позвало је на разговор руског отправника послова након што су на румунској територији откривени нови делови дрона слични онима које користи руска војска, јавља агенција Ађерпрес.
Фото: Pixabay/michelbossart

На територији Румуније пронађени су нови делови дрона слични онима које користи руска војска, саопштило је јуче румунско Министарство одбране, а председник Клаус Јоханис је рекао да то указује на неприхватљиво пробијање румунског ваздушног простора.

Он је у саопштењу рекао да је обавестио генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга о деловима дрона, другог који се срушио на румунској територији ове недеље, и да је Столтенберг поновио потпуну солидарност алијансе са Румунијом, преноси Ројтерс.

“Идентификација од стране румунских власти на територији Румуније у близини границе са Украјином нових фрагмената беспилотних летелица указује на неприхватљив пробој ваздушног простора Румуније, државе НАТО-а, са стварним ризицима по безбедност румунских грађана у тој области“, рекао је Јоханис.

Li: Kina i EU treba da pokažu jedinstvo i obezbede globalnu stabilnost

Преузмите андроид апликацију.