Почетна > Србија
Србија

Росу ухапсиле возача Дејана Спахића отели санитетско возило

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да су данас на северу КиМ припадници Росу зауставили санитетско возило. Које су заједно са возачем Дејаном Спахићем одвели у непознатом правцу.
дејан
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

О овом, како каже, скандалозном догађају, Петковић је обавестио високог представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.

Петковић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да се инцидент догодио око 14 сати на путу Лепосавић-Косовска Митровица код Грабовца. Најавио да ће због тога бити поднета кривична пријава против Аљбина Куртија. Који је наставио да терорише српски народ на Косову и Метохији и који је директно наредио ову акцију.

Како је рекао Петковић дан након умиривања тензија на северу КиМ Курти креће са новим, најтежим провокацијама.

„Четири полицајца Росу до зуба наоружаних, маскирани су киднаповали Дејана. Један припадник Росу је сео за волан санитетског возила и сви су отишли у непознатом правцу ка југу“, рекао је Петковић.

Према његовим речима, Дејан Спахић превозио је инфузиони раствор из Лепосавића ка Дому здравља Косовска Митровица. Када му је возило РОСУ код места Грабовац препречило пут.

Петковић каже да је циљ напада био да се заплени инфузиони материјал. Наводи да Приштина забрањује довоз наших лекова у болнице на КиМ више од годину дана а да су залихе лекова све мање.

„Пет пута сам тражио у Бриселу да се реши питање лекова. Ван сваке праксе, Приштина зауставља довоз лекова, а и ово што имамо отима и хапсе возаче. Поручују Србима да не могу да се лече и да им тамо нема живота“, истакао је Петковић.

Situacija na severu Kosova i Metohije normalizovana

 

Преузмите андроид апликацију.