Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Роналдо само опоменут због инцидента са аутистичним дечаком

Фудбалер Манчестер јунајтеда Kристијано Роналдо прошао је само са опоменом мерсисајдске полиције због инцидента после утакмице против Евертона у Премијер лиги прошле сезоне, када је аутистичном дечаку Џејкобу Хардингу узео телефон из руке и разбио га, а притом дечаку направио масницу на руци.
Фото: Танјуг/AP/Luis Vieira

Поналдо очајнички покушава да напусти редове Јунајтеда и пронађе ангажман у екипи која се такмичи у Лиги шампиона, а инцидент са аутистичним дечаком, који се десио у прошлој сезони, окончан је без последица по Португалца.

„Можемо да потврдимо да је 37-годишњи мушкарац добровољно саслушан због тога што је оптужен за напад. Оптужба се односи на инцидент након меча Евертона и Манчестер јунатједа на ‘Гудисон парку’ у недељу, 9. априла. Ствар је решена условном опоменом“, навели су из Мерсисајдске полиције за Мирор.

Мајка дечака Сара Kели описала је како је инцидент изгледао из њеног угла.

„Били смо поред тунела куда су они пролазили и мој син их је снимао. Спустио је телефон, јер је Роналду нога крварила. Роналдо је био у ужасном, ужасном расположењу и избио је мом сину телефон из руке и наставио да хода“, испричала је Сара Kели и додала:

„Може да се види модрица која му је остала. Ја сам плакала и била у шоку, а Џејкоб је био у тоталном шоку. Он је аутистичан и има диспраксију, тако да све док нисмо стигли кући, није схватио шта се десило. Он је аутистични дечак којег је напао фудбалер – тако ја то видим као мајка“.

Kристијано Роналдо извинио се Џејкобу Хардингу после инцидента и позвао га на утакмицу Манчестер јунајтеда на „Олд Трафорду“, али је аутистични дечак рекао мајци да више у животу не жели да види Португалца.

Arsenal vratio Žezusu osmeh na lice

Преузмите андроид апликацију.