Почетна > Свет
Свет

Роберт Менендез се изјаснио да није крив

Амерички сенатор Роберт Менендез изјаснио се данас да није крив након што је против њега и његове супруге подигнута оптужница за примање мита.
FOTO: AP Photo/Jeenah Moon

Његова супруга Надин и други оптужени такође су се изјаснили да нису криви, преноси Си-Ен-Ен.

Менендез је раније одбио позиве колега демократа у својој матичној држави Њу Џерси да поднесе оставку на место сенатора.

Канцеларија америчког тужиоца на Менхетну терети Менендеза и његову супругу да су примали хиљаде долара мита у замену за коришћење моћи и утицаја као сенатора у корист бизнисмена из Њу Џерсија и чинили услуге влади Египта, пренео је Ројтерс.

Тужиоци су рекли да мито укључује готовину, злато, уплате за хипотеку за кућу, надокнаду за посао са минималним захтевима, луксузно возило и друге ствари од вредности.

Менендез је у Сенату од 2006. године, а био је председник утицајног комитета америчког Сената за спољне послове до пре два дана када је поднео оставку.

Тужиоци траже да Менендезу буде одузета имовина, укључујући кућу у Њу Џерсију, Мерцедес-Бенц из 2019. године и око 566.000 долара у готовини, златним полугама и са банковног рачуна.

Si pozvao na očuvanje bezbednosti i interesa Kine u procesu otvaranja

 

Преузмите андроид апликацију.