Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ретроспектива септембарских приредби на Новосадском сајму

У халама и на отвореном простору Сајмишта Новосадски сајам је од 18, до 24. септембра организовао 88. међународни пољопривредни сајам, 53. међународни сајам лова и риболова и Сајам екологије.
Фото: Градске инфо

Дугоочекиване приредбе приређене на традиционалан начин, окупиле су мале произвођаче и велике компаније. Наступило је око 800 излагача из 17 земаља, организовано је и 9 колективних изложби, уз све до сада познате и уобичајене сегменте.

Фото: Градске инфо

Механизација

„Само један од излагача пољопривредне механизације каже да је затворио уговоре у вредности милион и по евра, а оних са постигнутим пословним успесима има још много. За нас је охрабрујуће што смо организовали безбедан догађај и отворили сезону сајмова на начин који је у складу са амбијентом у ком живимо, и у том смислу ћемо се брзо организовати да већ сада закључимо неке уговоре за следећи Сајам у мају“, рекао је генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

Фото: Градске инфо

Изложба стоке

Живи експонати изложени на Изложби стоке такође су привукли интесовање купаца па је од 60 крава које су изложене на штанду Удружења „Агропрофит“, купце пронашло десет грла. Два највећа излагача музних крава – ПГ Маглић и ПГ Дмитровић продали су сва грла која су имали – девет јунади, а остали излагачи су пронашли потенцијалне купце с којима у преговори о продаји већег броја грла у току.

Узгајивачи коза, међу којима су газдинства Матић и Агатовић, на Сајам су дошли да покажу каква грла имају и да освоје трофеје, али је било и много заинтресованих за сарадњу.

Фото: Градске инфо

Изложба органских производа

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, покровитељ Највеће Националне изложбе стоке и ове године је организовало и подржало Изложбу органских производа, производа са ознакама географског порекла, производа са ознаком „Српски квалитет“ и занатског пива, на којој су представљени производи са додатом вредношћу, који пре свега испуњавају захтеве у погледу безбедности и квалитета.

Фото: Градске инфо

Лов и риболов

На штанду Балкан Хунтер продата је најскупља пушка која, с комплетном опремом, кошта 70.000 евра а, продали су још и двадесетак пушака, глатких и олучених цеви, од којих десет турских и десетак “бергара”, као и два пиштоља марке „штајер“. На штанду фирме Степски соко продато је 6.000 комада муниције – сачмарског програма, као и око 100 килограма сачме.

На штанду Каприола продата су два најскупља штапа Шимано по 80.000 динара, а добро је ишла продаја и друге опреме и прибора.

Фото: Градске инфо

Сајам екологије

Организоване су радионице, презентације и игрице за децу – едукације деце на теме у вези са екологијом, заштитом животне средине и рециклажом. Деца су правила играчке и предмете од рециклабилног материјала, који ће касније послужити и за постављање изложбе. Током Сајма, волонтери удружења су кроз анкете покушали да сазнају колико су посетиоци ових приредби еколошки освешћени и упознати са темама из области заштите животне средине.

Фото: Градске инфо

Вече шампиона и поклон игра

На Вечери шампиона уручен је 21 Велики шампионски пехар, 6 специјалних признања, Новинарска награда Петар Давидовић, 17 награда Најбољи у аргробизнису и једна титила Апсолутног лидера 88. међународног пољопривредног сајма – коју је освојила компанија ФПМ АГРОМЕХАНИКА ДОО, Бољевац.

Дејан Филиповић из Инђије је добитник у трактора „беларус 82.1“, који је даровала Агропанонка у Поклон
игри за посетиоце са купљеним улазницама.

Фото: Новосадски сајам

НОВИ зелени град за боље сутра и САД (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.