Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ретко ко је чуо за овај трик: Ево зашто кувари стављају папир за печење на дно рерне

Професионални кувари кажу да је ово најбољи начин за припрему пице, хлеба, целе пилетине или ћуретине.
Фото: Pexels/Dagmara Dombrovska

Кувари препоручују један трик који, кажу, гарантује најбољи укус као из професионалних ресторана.

Све што треба да урадите за то је да уклоните решетку и припремите храну на самом дну рерне.

Професионални кувари кажу да је ово најбољи начин за припрему пице, хлеба или целе пилетине или ћуретине, јер се на овај начин добија одличан укус због топле доње површине рерне која је у контакту са храном.

Њихов савет је да уклоните решетке и ставите папир за печење, па рерну загрејте на 250 степени, али припазите да дно рерне буде довољно чврсто да издржи тежину намирница које припремате.

Поред тога, неке рерне мају вентилационе отворе на дну који могу изазвати проблеме ако су блокирани или затворени.

Овај дизајн је уобичајен код гасних пећи, па ако нисте сигурни, пре него што почнете да кувате, боље је све проверити код произвођача.

5 razloga koji će vas ubediti da pijete sok od pomorandže svaki dan

Преузмите андроид апликацију.