Ресторан „Сребрни торањ“ има вински подрум са 320.000 боца, светски познат рецепт за патку и историју дугу 441 годину.
Сама по себи градска знаменитост,“Сребрни торањ“ је недавно поново отворен након реновирања, које је имало за циљ да сачува традицију, али и да се прилагоди 21. веку, пренео је АП.
„Веома је охрабрујуће за многе посетиоце да виде да су такви објекти и даље присутни у нашој историји и историји француске гастрономије“, изјавио је власник и извршни директор Андре Тераил за америчку агенцију.
Ресторан тврди да је најстарији у Паризу, а на вратима је утиснут датум отварања из 1582.
Из ресторана наводе да је краљ Анри IV овде јео паштету од чапље, а да је „краљ Сунце“ Луј XIV овде приредио оброк који је укључивао целу краву, као и да су га посетили и многи председници, уметници попут Салвадора Далија и познате личности укључујући Мерилин Монро.
Данас ресторан са Мишелиновим звездицама јесте једно од најексклузивнијих места за вечеру у француској престоници, недоступно већини.
Најједноставнији мени за ручак са фиксном ценом кошта 150 евра, а најприступачнија вечера са фиксном ценом је 360 евра и то без завиривања у књигу тешку осам килограма која је названа „библијом“ његовог винског подрума.
Реновирани „Сребрни торањ“ нуди и опције за оне који желе да удахну његову ретку атмосферу без наручивања целог оброка: салон у приземљу ујутру послужује кроасане, суседни бар служи коктеле поред камина увече, а бар на крову током лета пружа невероватан поглед.
Severnokorejski mediji: Kim naredio vojsci da ubrza pripreme za rat
Преузмите андроид апликацију.