Почетна > Свет
Свет

Републиканци траже од Маска да не дозволи терористима да користе Твитер

Републиканци из Представничког дома упозорили су власника Твитера Илона Маска да терористичке организације траже начине да појачају своју пропаганду на овој друштвеној мрежи.
Фото: Танјуг/AP/Jae C. Hong

Републиканци Пет Фалон, Кит Селф, Рони Џексон и Џејмс Мојлан послали су писмо Маску захтевајући одговор како Твитер може да спречи злоупотребу своје платформе и како се одвија процес нечије верификације преко које се добија плава квачица, пренео је „Вашингтон тајмс“.

„Недавни извештаји о томе како талибани себи верификују налоге на Твитеру подигле су забринутост да би могли да користе алгоритме како би ширили мржњу, радикализам и терористичку пропаганду. Важно је да се зна да САД не признају талибане као легитимну владу Авганистана“, наводи се у писму.

Фалон је навео да остале групе, попут терористичке Исламске државе, траже нове методе да доспеју до шире јавности путем интернета.

„На крају дана, не смемо да дозволимо овим убилачким групама да злоупотребљавају америчке платформе да врше репресију над женама, да забрањују верске слободе, демократију и етничке мањине“, истакао је Фалон у саопштењу.

Бела кућа: Шпијунски балон ничим не доприноси односима између Кине и САД

Преузмите андроид апликацију.