Почетна > Србија
Србија

Рекордна посета на Златибору, за четири дана 100.000 гостију

Током сва четири дана празника, на Златибору се тражило место више. У бројним садржајима на отвореном и у ресторанима и хотелима боравило је 100.000 гостију, што јер рекорд у савременом бављењу туризмом на тој планини, кажу челници општине Чајетина.
Фото: Танјуг/ Јован Николић

„То потврђује опредељење дефинисано дугорочном стратегијом развоја туризма на нашој планини да се смештајни и забавни садржаји налазе у централном делу насељеног места Златибор, на неких два одсто територије општине Чајетина, а да на преосталих 98 одсто територије општине туристи могу да уживају у лепотама недирнуте природне средине“, рекао је председник Општине Чајетина Милан Стаматовић.

Први радни дан у 2024. години ће за многе општинске службе бити веома активан, додао је Стаматовић, јер се, према најавама метеоролога, већ наредних дана очекују прве веће снежне падавине у овој зимској сезони.

„У другој половини прошле године смо значајно обновили и модернизовали возни парк локалног комуналног предузећа, тако да и посетиоци Златибора, али и његови становници, могу да буду сигурни да ће сви путеви бити проходни у најкраћем могућем времену од почетка падавина“, навео је Стаматовић.

Večeras nas očekuje „kiša meteora”- Kvadrantide nam stižu nakon ponoći

Преузмите андроид апликацију.