Почетна > Бизнис
Бизнис

Рекордерка на малинама зарадила 15 000 динара за дан

Берба малина је у пуном јеку, а вредни радници још од раних јутарњих сати су међу редовима и на својим позицијама.
Фото: Unsplash/rofostan

Познато је да малинири сваке године муче велику муку како би пронашли добре бераче којих је све мање, али једном власнику у драгачевском селу Милатовићи баш се посрећило.

Милица Радуловић из Чачка у малињацима западне Србије дефинитивно је берачица рекордерка, јер је за један дан успела да набере чак 136,5 килограма малина.

„Пре сам држала рекорд од 130 килограма за дан, а сада је он оборен и набрала сам око шест килограма више. Није лако то остварити, али брање почињем ујутру у пет, а завршавам око осам сати увече.

Нисам пушач и ретко правим паузе, тако да кад се све то узме у обзир, резултат не изостаје. Јако је важно и какав је малињак и колико је крупна малина, да би се оволико набрало. Не може то сваки дан“, рекла је Милица Радуловић за Рину.

Фото: Unsplash/jonathanmast

Мотивација за овако вредан и пожртвован рад у отежаним условима свакако је добра дневница, а она заради управо онолико колико убере, а имајући у виду њену умешност, дневница је више него одлична.

„Кад сам оборила овај најновији рекорд, зарадила сам за дан 15 000 динара. Рачуница је јасна јер сам се пре почетка договорила са газдом да се бере по килограму и то кошта 90 динара. Колико музике, толико и пара у мом случају. Ове године цена малина је добра, па је добра и наша дневница.“ рекла је берачица.