Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Реконструкција куће у Улици Арсе Теодоровића 11

Реконструкција куће у Улици Арсе Теодоровића 11 могла би да почне до краја године, а за обнову тог објекта Градска управа за имовину и имовинско-правне послове наменила је 10,27 милиона динара.
Фото: Градске инфо

Како се из тендерске документације може приметити, планирано је сређивање фасаде, које ће трајати шест месеци, од увођења извођача у посао. Понуде су се подносиле до 12. новембра, тако да ће ускоро највероватније бити донета одлука о додели уговора.

Након уклањања гипсаних елемента и обијања малтера с предње и бочне уличне фасаде, следи санација пукотина у зидовима, с тим да ће пре обијања малтера, са места које ће одредити конзерваторски надзор, бити узете мере свих елемената и усклађене са цртежима из пројекта, те скинути отисци малтерске пластике за израду шаблона. У спецификацији радова је објашњено да би шаблоне, пре израде, требало да одобри конзерваторски надзор.

Предвиђено је малтерисање фасадних зидова (равних површина са предње и бочне уличне стране) системом паропропусних малтера за реновирање на бази природног хидрауличног креча. Малтерисање сокле планирано је високопаропропусним и водоодбојним малтером за санирање зидова “оптерећених” влагом.

Када је реч о фасадним украсима, у плану је замена подкровне лајсне, конзола, розета вентилационих отвора, те листела у оквиру розета, капитела пиластра, те капитела са розетом, испод кордонског венца, конзоле са ликом главе изнад улазних врата, угаоних рељефних украса, декорација изнад фронтона и оних изнад прозора.

Понуде на тендер Градске управе за имовину и имовинско-правне послове подносе се до 12. новембра, а након тога биће донета одлука о додели уговора или, пак, обустави поступка. Имајући у виду рокове, укључујући и време за увођење одабраног извођача у посао, радови би могли да почну пре Нове године.

Odmiču radovi u Ulici braće Krkljuš

Преузмите андроид апликацију.