Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Река, песак, хладовина, милина на Штранду

Купалишна сезона је у току, тропска врућина нам се увелико враћа, а Новосађани који нису отишли на море, језера… спремни су да издвоје мало времена како би отишли на највећу, најуређенију и како кажу најлепшу  дунавску плажу Штранд.
Фото: Градске инфо

Ту могу да се одморе, друже, забаве и расхладе, а река, песак, хладовина… све је то милина због које се иде на ову плажу.

Дунав је већ око поднева пун купача, што деце, што одраслих. На плажи, и песковитој и травнатој, сунча се, одмара и прелистава новине или чита књиге велики број људи побеглих од градске вреве. У ово доба дана кафићи су махом попуњени, те на удобним столицама и у лежаљкама сви присутни се опуштају уз прву јутарњу кафу или неки други освежавајући напитак.

Осим у баровима и кафе-ресторанима, посетиоци могу потражити спас од врућина и у разним киосцима, где могу да купе воду или сок. За еспресо и инстант-кафу могу да издвоје 130 динара, док је за воћне сокове потребно нешто више новца – лимунада кошта 170, а цеђена наранџа 250 динара.

Фото: Градске инфо
Храна се може узети по приступачним ценама, слатке палачинке 260-320 динара, слане 350-400, а порција слатких крофница кошта 250 динара. Сладолед је веома повољан, те је кугла 80 динара, а од грицкалица су примамљиве кокице, па су тако мале 70, средње 100, велике 120, а породичне 180 динара.

Како је много деце дошло на Дунав с родитељима, игралиште и комплетан садржај смештен на плажи, изузетно је атрактиван и занимљив за наше најмлађе суграђане.

Фото: Градске инфо
Веома су популарне и добро познате кабине на Штранду. Њих, углавном, изнајмљују породице, при чему за мању издвајају 15.000 динара по сезони, док оне веће коштају 20.000 динара.

Овај део плаже је смештен у хладовини и мирнијем делу, па се људи ту углавном одмарају, друже уз неке друштвене игре или уз породични ручак. Стари Штрандароши кажу да се најбоље спава у дебелом ладу Штранда или пак да је картање или играње шаха на ваздуху права уживанција.

Фото: Градске инфо

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке