Сладолед зими? Ко је рекао да не може? Брз, укусан у корнету, а нећемо се прехладити.
Састојци:
- 8 корнета за сладолед
- 250 грама млевеног Плазма кекса
- 100 грама шећера у праху
- 1 кашика какаоа
- 50 милилитра млека
- 80 грама путера
- 50 грама чоколаде
- 80 грама печених, млевених лешника
Припрема:
Умутити путер и шећер. Додати кекс, млеко, какао и лешник, па уједначити смесу. Не треба да буде сувише чврста, дотерати је са млеком. Узети корнете па их ставити у чашу са убрусом, да би чврсто стајали. Мањом кашиком сипати надев у корнете, да мало буде изнад ивице. Отопити чоколаду и сваки корнет умочити у отопљену чоколаду и вратити у чашу да стоје. Ставити на 5 минута у фрижидер да се само мало стегне чоколада, па посути лешником. Вратити у фрижидер да се сасвим охладе па послужити.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.