Како да скувате укусну зимску супу од броколија за кратко време, без креме за кување и скробних намирница попут кромпира? Лако, погледајте рецепт.
Састојци:
- 500 г броколија
- 1 комад празилука
- 2 чена белог лука
- 1 гранчица свежег тимијана или кашичица сушеног тимијана
- 200 мл млека
- маслиново уље
- мало слатке или павлаке
- со
- бибер
Припрема:
Броколи оперите и раздвојите на мање цветове. Празилук очистити од земље, опрати и исећи на танке колутове.
У чинију ставите маслиново уље, загрејте, па додајте бели лук изгњечен ножем, мајчину душицу, а чим замирише додајте празилук. Крчкајте око 5 минута док празилук не омекша.
Затим у шерпу додајте броколи и прелијте водом тако да вода прекрије поврће. Када проври, посолите и побиберите. Кувајте на средњој ватри око 25 минута, или док броколи не омекша.
Миксером умутите док не постане глатка, додајте млеко, оставите да се супа још мало крчка, пробајте и по потреби зачините сољу и бибером, па послужите.
Послужите у дубоким тањирима или чинијама и по жељи прелијте слатком или павлаком.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.