Ако сте љубитељ киселих краставчића и без њих не можете да замислите салату током зиме, ово је прави рецепт за вас. Ово је проверено најбољи рецепт за спремање корнишона, а за њихову припрему потребна су највише два сата.
- 5 килограма корнишона
- 1 литра алкохолног сирћета
- 3 литре воде
- 200 грама шећера
- 150 грама соли
- 10 грама сушене и исецкане мирођије или свежа, на сваку теглу по једна грана
- 25 грама слачице
- 1 винобран
- 1 конзерванс
- 5 грама бибера у зрну
- лорбер
Припрема:
Корнишоне оперите у неколико вода, најбоље ћете их опрати ако их изрибате четкицом за зубе или сунђером за прање судова. Оставите на чисту крпу да се оцеде па их усправно поређајте у претходно опране тегле. У сваку теглу додајте по један лорбер, један цвет мирођије, кашичицу семена слачице и мало бибера у зрну.
Затим следи прављење прелива којим се тегле пуне:
Воду и сирће помешајте, додајте со и шећер, добро промешајте и ставите да проври. Када почне да кључа смакните са шпорета. Оставите да се мало охлади, па додајте винобран и мешајте да се добро растопи. Сипајте прелив у тегле да скроз прекрију краставчиће и добро затворите сваку поклопцем. Овако припремљени краставчићи могу да трају дуже од једне године.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.