Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Здраве овсене штанглице

Овсене штанглице које ћете често правити.
Фото: Pexels/Annelies Brouw
Састојци:
  • 170 грама овсених пахуљица
  •  100 грама сунцокретових семенки
  •  100 грама бадема (сецканог или у листићима)
  •  50 грама пшеничних пахуљица
  •  150 грама меда
  •  50 грама смеђег шећера
  •  30 грама маслаца
  • 2 кашикице ароме ваниле
  •  пола кашикице соли
  •  200 грама сувог воћа
  • 100 грама чоколадних мрвица
  • 100 грама црне чоколаде

Припрема:

Помешати овсене пахуљице, бадем, сунцокретових семенке и пшеничне пахуљице. Сипати у плех и ставити у претходно загрејану рерну на 150 степени, оставите 15ак минута и повремено промешати. Маслац, шећер, мед, ванилу и со ставити у шерпицу, па на средњу ватру, на шпорет. Склонити са ватре када се шећер отопи и прелити преко пахуљица. Добро измешати смесу и додати суво воће. Спремити већи плех, подмазати га маслацем или обложити папиром. Сипати масу, равномерно је распоредити по дну плеха. Пошто је маса лепљива, да би је лакше распоредили мало поквасите руке и онда је добро изравнајте длановима. Ставити у рерну на 150 степени, око 35 мин или док не добије златно браон боју. Када се испече, извадити из рерне и оставити 2-3 сата да се добро охлади,а потом сећи на плочице или коцке и умачите у претходно отопљену чоколаду и поспите чоколадним мрвицама.

Пријатно!

Napravite najukusniji pire krompir

Преузмите андроид апликацију.