Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Здрава пица од паленте

Здрава исхрана данас има много лица. Шта ће бити ваш фаворит зависи од афинитета, укуса, физичке активности, времена које можете да посветите припреми својих оброка. Оно што је пресудно, је списак дозвољених намирница. Брза храна је нешто што сви волимо, иако смо свесни да није здрава, уживамо док је једемо, али ево решења да уживамо без превелике гриже савести. Здравија верзија пице је наш предлог.
Фото: Pixabay/Tony_Media
Састојци за тесто за паленту:
  •  око 1 литар воде (или према упутству на кесици паленте)
  •  450 грама паленте
  •  2 кашике путера
  •  со
  • бибер
  • 200 грама пармезана или неког другог ренданог сира
За сос за пицу:
  •  3 кашике пасираног парадајза
  •  со
  •  оригано и босиљак
За надев:
  • сир
  • шампињони
  • рукола
  • маслине
  • паприка
  • парадајз
Припрема:

У шерпу сипајте литар воде, посолите и сачекајте да проври. Склоните са рингле и лагано умешајте паленту, вратите на ватру и кувајте уз стално мешање око 5 минута или док палента не почне да се одваја од шерпе и да постане чврста. Додајте мало бибера и умешајте 2 кашике путера и пармезана. Ставите смесу у калуп за пицу и оставите да се мало охлади. Направите сос за пицу и њиме премажите паленту када се охлади и стегне. На сос ставите остале састојке за надев (осим руколе) и пеците око 15 минута на 220 степени. Извадите пицу, на њу ставите руколу и сачекајте још неколико минута пре резања да се палента поново мало стврдне.

Пријатно!

Recept dana: Zdravije domaće “bounty” čokoladice

Преузмите андроид апликацију.