Знате онај осећај када желите нешто да поједете, али вам се не кува сатима, а опет не желите да поједете обичан сендвич за ручак?

Па, ова салата је управо оно што вам треба. Здрава, шарена, освежавајућа и спремна за трен ока – салата направљена од јечма, фета сира и пилетине, са ароматичним дресингом.
Састојци:
- 150 г јечма
- 200 г пилећих прса
- 150 г чери парадајза
- 1 паприка (црвена или жута)
- 1 мали краставац
- 100 г фета сира
- шака руколе или свежег спанаћа
- свежи першун
- маслиново уље, со и бибер за припрему пилетине
- 3 кашике маслиновог уља
- сок од пола лимуна
- 1 кашичица меда
- 1 кашичица дижон сенфа (или другог благог сенфа)
- со и свеже млевени бибер по укусу
Припрема:
Прво исперите јечам под хладном млазом воде, затим га кувајте у благо посољеној води око 20 минута, док не омекша. Када је готово, оцедите га и оставите да се мало охлади.
Припремите пилетину. Премажите пилећа прса са мало маслиновог уља, зачините сољу и бибером. Пржите их у тигању. Оставите их да одстоје 5 минута, а затим исеците на танке тракице.
Исецкајте поврће. Преполовите парадајз, исеците паприке на тракице, а краставац на коцкице. Оставите руколу (или спанаћ) целу или грубо исецкајте.
Направите дресинг. У малој посуди помешајте маслиново уље, сок од лимуна, мед, сенф, со и бибер. Добро промешајте док не добијете емулзију.
Ставите кувани јечам у велику посуду, додајте поврће, исечену пилетину и измрвљени фета сир. Прелијте све припремљеним дресингом и лагано промешајте да се састојци сједине.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.