Чак и ако настојите да се храните здраво и уравнотежено, може се десити да увече огладните. Сендвичи и чипс нису идеално решење ако пазите на исхрану, али зато имамо одличан предлог за здраву грицкалицу после којих нећете осећати грижу савести.
Састојци:
- 4 средње шаргарепе
- 500 мл воде
- 2 чена белог лука
- 1 гранчица рузмарина
- 1 кашичица коријандера
- 1/2 кашичице коморача
- 1 кашичица соли
- 1 лист лорбера
- за пржење уље коштица грожђа
Припрема:
Прво очистите шаргарепу и изрендајте на танке колутове као чипс. У воду ставите сво зачинско биље и бели лук. Када проври додајте шаргарепу и со. Кувајте на средњој ватри поклопљено 20 минута. Ако је баш млада шаргарепа онда је довољно 15 минута. Процедите па шаргарепу ставите на врело уље. Не треба пуно уља само да прекрије дно. Стално мешајте и пржите на средњој ватри 10 минута. Извадите на пек папир, онако раширите. Пустите да се охлади. Ако желите да буде баш суво и крцкаво онда у рерну на 200 степени око 15 минута, а не у тигањ. И за рерну мало сипајте уља одозго.
Пријатно!
Ulje šargarepe, za sunčanje, akne, protiv bora, pomaže kod problema sa kožom
Преузмите андроид апликацију.