За припрему кремастог лососа, празилука и кромпира потребно је само пет минута, што овај рецепт чини савршеним за ужурбане радне дане.
Слатки празилук, зачињени капари и ароматични лосос у комбинацији са издашним кромпиром стварају добитну комбинацију укуса, текстура и хранљивих материја, пружајући вам добро избалансиран и лаган оброк на једном тањиру. Осим тога, његова припрема не захтева много вештине, нити много времена, јер ће све бити готово за мање од пола сата.
Састојци:
- 250 грама дебело исеченог младог кромпира
- две кашике маслиновог уља
- један исечен и опран празилук
- један згњечени чен белог лука
- 70 мл павлаке за кување
- једна кашика капара
- једна кашика власца
- два филета лососа без коже
Припрема:
Кромпир ставите да се кува осам минута и када је готов оставите да се осуши на пари. У плеху за печење прво помешајте кромпир са половином уља и обилно зачините. Ставите све у рерну на 20 минута, пазећи да их преокрените до пола. У међувремену загрејте преостало уље у тигању на средњој ватри, додајте празилук и пржите пет минута, или док не почне да омекшава. Затим бели лук мешајте минут, па додајте кајмак, капаре и 75 мл вреле воде, па све проврите. Умешајте власац. Појачајте рерну и сипајте кремасту смесу од празилука преко кромпира, а на то ставите филете лососа. Пеците седам до осам минута, или док не буде готово. Послужите украшено додатним власцем и капарима и уживајте у овом неодољивом оброку.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.