За припрему овог сочног и мирисног јела потребно вам је само 5 минута, а остало ће рерна урадити за мање од пола сата. А када једном пробате овако печену пилетину, ухватићете себе како тајно маштате о томе. За припрему овог јела није вам потребно никакво кулинарско знање, а састојке вероватно већ имате код куће.
Састојци:
- 4 комада пилећих прса без костију и коже
- 8 кашика путера
- 6 чена белог лука, изгњеченог
- 1 кашика свеже сецканог першуна
- 1/2 шоље ренданог пармезана
- уље
- со
- бибер
Припрема:
Загрејте рерну на 190 степени. Пилетину посолите и побиберите и ставите у науљену посуду за печење. Растопите путер у шерпи. Додајте бели лук и кувајте на лаганој ватри, непрестано мешајући, око 3 минута. Додајте першун и склоните са ватре. Прелијте путер од белог лука преко пилећих прса. Пеците отприлике 20 до 25 минута, док се месо не скува. Поспите пармезаном и пеците док се не истопи и добије лепу боју.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.