Овај богати рецепт за веганску супу комбинује интегралне житарице, сочиво са високим садржајем протеина и обиље хранљивог поврћа богатог влакнима.
Састојци:
- 3 чена белог лука
- 50 грама црног лука
- 2 шаргарепе
- 50 грама целера
- 1,7 литар повртног темељца
- 150 грама свежих печурака, исечених на кришке
- 200 грама сочива
- 80 грама јечма
- 1 кашика концентрата парадајза
- 1½ кашичице сушеног тимијана
- 1 кашика кари праха
- 1 ловоров лист
- 1 кашика свежег першуна
- 2 кашике лимуновог сока
- 1 кашика соја соса
- 1 кашичица соли
- ½ кашичице свеже млевеног бибера
Припрема:
У већем лонцу, на лаганој ватри и мало уља, динстајте лук и бели лук 4 минута, повремено мешајући. Додајте шаргарепу и целер и динстајте још 3 минута, повремено мешајући. Умешајте повртни темељац, нарезане печурке, сочиво, јечам, концентрат парадајза, тимијан, кари у праху и ловоров лист. Доведите до кључања, а затим смањите ватру и кувајте 60 до 70 минута или док сочиво и јечам не омекшају, али не и кашасти. Умешајте ситно сецкани першун, лимунов сок, соја сос, со и бибер. Уклоните ловоров лист и послужите топло.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.