Због специфичног начина припреме ово укусно јело ће бити прави украс на трпези.
Лако се прави и савршено се може комбиновати са било којим прилогом. Векница од меса иде одлично и са пире кромпиром и са грашком. Идеална за летњи ручак, и још боља као мезе када вам увече дођу гости.
Састојци:
- 1 шоља ситно сецканог белог лука
- 2 кашике уља
- 1 јаје
- 1/2 шоље млека
- 3 парчета старог хлеба
- 1 кашичица сувог босиљка
- 1 кашичица оригана
- 1/2 кашичице мајчине душице
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица бибера
- 1 килограм млевеног мешаног меса
- 2 обарена јајета
Припрема:
У тигању продинстајте црни лук док не омекша.
У дубљој посуди умутите јаје, а затим додајте млеко и хлеб
Додајте умућеном јајету динстани лук, босиљак, оригано, мајчину душицу, со и бибер.
Добро промешајте, а затим додајте млевено месо и мешајте док се не добије уједначена маса.
Направите векницу и у средину ставите јаја.
Векницу меса пеците око 1 сат на 200 степани.
Пријатно!