Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Векница од меса

Због специфичног начина припреме ово укусно јело ће бити прави украс на трпези.
Фото: Pixabay/anaterate

Лако се прави и савршено се може комбиновати са било којим прилогом. Векница од меса иде одлично и са пире кромпиром и са грашком. Идеална за летњи ручак, и још боља као мезе када вам увече дођу гости.

Састојци:
  • 1 шоља ситно сецканог белог лука
  • 2 кашике уља
  • 1 јаје
  • 1/2 шоље млека
  • 3 парчета старог хлеба
  • 1 кашичица сувог босиљка
  • 1 кашичица оригана
  • 1/2 кашичице мајчине душице
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица бибера
  • 1 килограм млевеног мешаног меса
  • 2 обарена јајета
Припрема:

У тигању продинстајте црни лук док не омекша.

У дубљој посуди умутите јаје, а затим додајте млеко и хлеб

Додајте умућеном јајету динстани лук, босиљак, оригано, мајчину душицу, со и бибер.

Добро промешајте, а затим додајте млевено месо и мешајте док се не добије уједначена маса.

Направите векницу и у средину ставите јаја.

Векницу меса пеците око 1 сат на 200 степани.

Пријатно!

Gramatika nepoželjna u porukama – Tačka se doživljava kao neiskrenost

Преузмите андроид апликацију.