Једна од најукуснијих јесењих гљива свакако је вргањ који расте у четинарским и четинарским шумама, на пропланцима и осунчаним падинама. Обично се бере од раног лета до јесени, али ако је замрзнете или осушите, можете уживати и током зиме.
Састојци:
- 30 грама вргања
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 зелена паприка
- 2 парадајза
- 3 кромпира
- 2 кашике павлаке
- 1 јаје
- млевена црвена паприка (слатка)
- 1 гранчица першуновог листа уље, бибер, со
Припрема:
За почетак очистите, оперите и исеците вргање на танке кришке. На уљу продинстајте сецкани лук и изгњечени бели лук, бибер и парадајз. Затим додајте вргање и зачините их со, бибер и паприка и све динстати око 10 минута. Кромпир ољуштите, исеците на коцкице и додајте у вариво. Све прелијте водом, поклопите и кувајте на средњој ватри док кромпир не омекша. То значи да је и све остало мекано. По потреби додајте мало топле воде у поврће. У готов вариво умешати павлаку са размућеним јајетом, а при сервирању чорбе посути сецканим першуном и послужити уз кукурузни хлеб.
Пријатно!
Supa koju jedemo kad smo bolesni oštećuje ćelije, pokazalo novo istraživanje
Преузмите андроид апликацију.