Рецепт за вафле је права ствар ако желите да направите и доручак и вечеру у исто време, јер намаз може бити слан или сладак по жељи.
Састојци:
Суви састојци:
- 2 шоље (око 250 г)
- брашна
- 2 кашике шећера
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- прстохват соли
Влажни састојци:
- 2 велика јаја
- 1 3/4 шоље (око 420 мл) млека
- 1/2 шоље (око 115 г) растопљеног путера (или биљног уља)
- 1 кашичица ванилин шећера (или екстракта ваниле)
Припрема:
Укључите пеглу за вафле и пустите да се загреје према упутствима произвођача. Помешајте суве састојке – у већу чинију просијте брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Припремите мокре састојке – у другој чинији умутите јаја, додајте им млеко, отопљени путер и ванилин шећер и добро промешајте.
Помешајте све састојке заједно – направите удубљење у сувим састојцима и полако додајте мокре састојке, мешајући док се не сједине.
Немојте претерано мешати јер би требало да буде грудвица, а прекомерно мешање може учинити вафле чврстима.
Лагано премажите плоче за вафле са мало уља. Сипајте мало теста на ринглу. Количина теста зависи од величине машине, али обично је довољно 1/2 до 2/3 шоље. Затворите машину и пеците према упутствима, обично 3-5 минута, док вафли не постану златно смеђе и хрскаве.
Извадите вафле из машине и одмах послужите. Можете их посути шећером у праху, прелити медом, додати свеже воће, шлаг, комадиће чоколаде или било који слани додатак и премаз по жељи.
Пријатно!
Zvuči čudo, ali ovo morate da uradite sa bananama čim ih donesete kući iz prodavnice
Преузмите андроид апликацију.