Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Уштипци по рецепту наших бака

Пржено тесто, попут крофни, чест је избор домаћица за јутарњи или вечерњи оброк. Међутим, оно са чиме се често суочавају, а не знају како лако да реше, јесте вишак масноће или уља које тесто упије.
Фото: Pixabay/svetlanabar

Међутим, постоје два једноставна трика која ће вам помоћи да осигурате да ваше пржено тесто не упије ни кап масноће или уља.

Прашак за пециво или сода бикарбона

Један од начина за припрему идеалних уштипака јесте употреба соде бикарбоне или прашка за пециво, које ћете просејати заједно са брашном. На овај начин тесто неће упити вишак масноће током пржења.

Да уштипци не би биле масни, уље у којем ћете их пржити треба добро загрејати. Када је уље довољно вруће, оно тренутно затвара тесто и не дозвољава му да упије вишак масноће.

Ракија

Проверен начин да спречите да тесто које пржите упије превише уља или масти јесте да у њега додате чашицу ракије док месите тесто. Када сте помешали брашно, јаја, млеко и остале састојке које користите за припрему, додајте у све то чашицу ракије.

Тесто неће упити ни кап масноће. Ово је стари трик који су користиле наше баке, али је данас помало заборављен. Не морате да бринете јер се укус ракије уопште неће осетити, а послужиће да спречи да тесто буде превише масно.

Пријатно!

5 корака до линије о којој сањате: Уз вежбање, најважније је да се храните здраво

Преузмите андроид апликацију.