Ускршњи ручак треба да буде богат и обавезно садржи месо, углавном печење. Ускршња трпеза је богата сезонским поврћем, салатом, младим луком, ротквицама и куваним јајима.

Према традицији, ускршњи ручак треба да буде богат, уз обавезно месо, углавном печење, јер се верује да привлачи благостање и срећу.
Велики празник славимо у кругу породице, уз раскошну трпезу и различите специјалитете, а као главно јело на Ускрс се у нашим крајевима одомаћила се сочна прасетина, мада се спрема и јагњетина.
Ми вам данас доносимо рецепт за једно главни јело с месом и једно предјело.
За Ускрс већ данас почињу лагане припреме за ускршњи ручак. Домаћице планирају традиционалну трпезу, а ако сте расположене за неки мало другачији специјалитет, предлажемо ову сочну роловану телетину и као лепо предјело – печени сир на парадајзу. Ускршња трпеза је богата и сезонским поврћем, зеленом салатом, младин луком, ротквицама и обавезно куваним јајима.
Потребно је:
- 2 кг телећих груди
- 200 г качкаваља
- 200 г шунке
- бибер
- уље
- со
Припрема:
Извадите кости из телећих груди, тучком истањите комад меса и зачините га. Поређајте листове качкаваља и шунке, па уролајте ролат и вежите га канапом. Прелијте месо уљем, додајте му око литар воде и пеците га на 200 степени око три сата.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.