Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ускршњи ручак

Ускршњи ручак треба да буде богат и обавезно садржи месо, углавном печење. Ускршња трпеза је богата сезонским поврћем, салатом, младим луком, ротквицама и куваним јајима.
Фото: Pixabay/JESHOOTS-com

Према традицији, ускршњи ручак треба да буде богат, уз обавезно месо, углавном печење, јер се верује да привлачи благостање и срећу.

Велики празник славимо у кругу породице, уз раскошну трпезу и различите специјалитете, а као главно јело на Ускрс се у нашим крајевима одомаћила се сочна прасетина, мада се спрема и јагњетина.

Ми вам данас доносимо рецепт за једно главни јело с месом и једно предјело.

За Ускрс већ данас почињу лагане припреме за ускршњи ручак. Домаћице планирају традиционалну трпезу, а ако сте расположене за неки мало другачији специјалитет, предлажемо ову сочну роловану телетину и као лепо предјело – печени сир на парадајзу. Ускршња трпеза је богата и сезонским поврћем, зеленом салатом, младин луком, ротквицама и обавезно куваним јајима.

Потребно је:
  • 2 кг телећих груди
  • 200 г качкаваља
  • 200 г шунке
  • бибер
  • уље
  • со
Припрема:

Извадите кости из телећих груди, тучком истањите комад меса и зачините га. Поређајте листове качкаваља и шунке, па уролајте ролат и вежите га канапом. Прелијте месо уљем, додајте му око литар воде и пеците га на 200 степени око три сата.

Пријатно!

Занимљиве ускршње традиције из целог света

Преузмите андроид апликацију.