Ускрс представља најважнији хришћански празник. Њиме се изражава радост којим се прославља Исусов повратак у живо – васкрсење. У Србији се читава Велика недеља слави у кругу породице, а недељни ручак све то заокружује у празник. Ако још нисте сигурни шта да данас направите, ми имамо предлог за вас.

Састојци:
- 1 килограм јунећег меса од бута
- 800 грама свињског меса од бута
- 500 грама пилећег белог меса
- 100 грама маринираних сецканих шампињона
- 1 мања кувана шаргарепа
- 100 грама танко сеченог кулена
- 200 грама танко сечене димљене сланине
- 150 грама домаћег кајмака
- 50 грама качкаваља
- Со
- Бибер
Припрема:
Замолите у месари да вам исеку јунетину у једном комаду. Битно је да она буде у комаду, свињетину и пилетину можете “кројити“ касније у фази филовања, пошто иду унутра, а јунетина је прва у низу и битно је да буде у једном комаду.
Све три врсте меса добро излупати чекићем за месо са обе стране.
Преко јунетине по укусу посути млевени бибер и посолити, а затим премазати кајмаком и поређати комаде танко сечене сланине.
Ставити затим преко свињско месо, распоредити оцеђене мариниране шампињоне и изрендану шаргарепу.
На крај уставити излупано пилеће бело месо, поређати танко сечени кулен и посути на крупно ренде рендани качкаваљ.
На радни сто поставити алуминијумску фолију у два реда, а затим пажљиво пребацити нафиловано месо.
Пажљиво заролати, увити у фолију и на крају добро увезати кухињским концем за печење.
У плех за печење ставити папир за печење и сипати чашу воде.
Ставите ролат да се пече у рерни предходно загрејаној на 250 степени два сата.
После два сата печења, плех изадити из рерне скинути конац и алуминијумску фолију.
Мочом која се направила током печења прелити ролат, смањите рерну на 200 степени и вратити још неких 10 минута, тек да ухвати лепу корицу одозго.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.