Лаган је, прозрачан, једноставан за припремити. Долази у свим могућим комбинацијама састојака, идеалан је за ускршњи сто. Може да послужи као декорација, али још га више волимо уз кафу, чај и после празничног ручка.
Састојци:
- 250 грама маслаца
- 250 грама шећера
- 3 кашичице ароме ванила
- 4 јаја
- 70 милилитара млека
- 300 грама брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 кашика какаа
- 80 грама трешања кандираних
Припрема:
Измиксајте маслац и шећер, па додајте три кашичице ароме ваниле. Још мало измиксајте па додајте јаја и наставите да мутите. Сједините брашно и прашак за пециво . Половину додајте у претходно смесу, измиксајте па додајте и млеко, а онда и остатак брашна. Умутите да се смеса уједначи. Калуп за куглоф, подмажите маргарином и поспите брашном. Четвртину смесе одвојте у посебну чинију. Остатак смесе поделите на два дела. Први део ставите у калуп и изравнајте. Преко ње поспите кашику какао праха. Сипајте смесу коју сте одвојили у чинију и изравнајте. Преко ставите исецкане кандиране трешње и још мало смесе и кашиком их мало погурајте у смесу. Поново поспите кашику какао праха , а онда ставите остатак смесе. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 60 минута. Када куглоф буде готов оставите да се охлади па га извадите из калупа и декоришите по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.