Ускршње припреме су у пуном јеку, а ако још увек тражите посластице, ми смо ту да вам помогнемо.

У наставку вам доносимо рецепт за торту, посластицу која ће одушевити све са којима ћете провести празнике.
Састојци:
Кора:
- 120 г свежег беби спанаћа
- 120 мл уља
- 1 прстохват соли
- 5 јаја
- 200 г гранулираног шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 350 г обичног брашна
- 10 г прашка за пециво
- оштро брашно за посипање плеха
Крем:
- 250 г маскарпонеа
- сок од пола лимуна
- 50 г шећера у праху
- 100 г путера + путер за подмазивање плеха
За декорацију:
- јестиво цвеће
- чоко јаја
Припрема:
Спанаћ измиксајте са уљем и прстохватом соли у глатки пире. Умутите јаја са обе врсте шећера док не постане густа. Помешајте са пиреом од спанаћа и умешајте просејано брашно са прашком за пециво. Готово тесто равномерно распоредите на плех са високом ивицом, претходно подмазан и посут оштрим брашном. Пеците у загрејаној рерни на 180 °Ц око 30 минута. После печења оставите да се охлади у плеху, па окрените. Исеците две коре у облику јаја. Преосталу кору измрвити. За крему помешајте маскарпоне са лимуновим соком и шећером у праху. На крају додајте отопљени путер. Половину крема равномерно премазати на једну кору и прекрити другом кором. Затим прелијте целу торту преосталом кремом. Површину обилно поспите преосталим мрвицама. Украсите јестивим цвећем и чоко јајима.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.