Овај рецепт је лак и једноставан, а урмашице веома укусне. Не треба ни миксер, а ни вага јер се мери на шољице.

Састојци:
- 2 јајета
- 2 шољице шећера
- 2 шољице уља
- 1 кесица прашка за пециво
- по потреби брашна
- 7 шољица шећера
- 7 шољица воде
- 1 кесица ванил шећера
- 1 лимун
Припрема:
У чинији умутити варјачом или жицом јаја са шећером. Кад се сједине додати уље па мутити и даље док маса не постане изједнацена и глатка. Затим полако додавати брашно са прашком за пециво, а онда га и руком месити док се не добије глатко тесто ни тврдо ни меко. Количина брашна зависи од величине јаја, али отприлике је то око 400-450 грама.
Од теста узимати мало масе па длановима обликовати куглице па од њих дугуљасте форме – ваљке које притиснете на ренде да урмашице добију карактеристичну шару. Тесто се притиска на избочену страну рендета која служи да се ренда рен. Урмашице ређати у танко подмазану тепсију или плех.
Урмашице пећи 20 минута на 180-200 степени док не порумене.
Док се пеку урмасице кувати прелив од воде и оба шећера уз лимун исечен на колутове. Прелив не треба да буде сувисе густ. Кад се изваде урмашице прелити их преливом. Окренути их после пар минута и на другу страну да лепо упију течност.
Пожељно је да се добро охладе и упију прелив како би биле мекане и сочне. Наравно што дуже стоје лепше су.
Идеално је направити их увече па кад преноће служити их. Лети их кад се охладе на собној температури ставити их у фрижидер.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.