Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Туњевина са рижом

Јело које се лако припрема, погодно чак и за почетнике у кувању.
Фото: Pixabay/Pexels
Састојци:
  • 150 грама пиринча
  • 100 милилитара павлаке за кување
  • 1 ловоров лист
  • прстохват ренданог мушкатног орашчића
  • 40 грама путера
  • 100 грама црног лука
  • 1 кашичица сувог биљног зачина
  • 2 конзерве туњевине (комада)
  • со
  • бибер
  • 2 кувана јаја
  • 1 кашика сецканог першуна
Припрема:

Оперите пиринач и скувајте га у сланој води. Куван у пиринчу, оцедити. Загрејте павлаку са ловоровим листом и мушкатним орашчићем док не проври. На загрејан путер ставите сецкани црни лук, кратко продинстајте и додајте кувани пиринач, суви биљни зачин, туњевину, све прелијте припремљеним кремом и кратко прокувајте. На крају по потреби посолите и побиберите. Послужите украшено нарезаним куваним јајима и першуном.

Пријатно!

Poznata svetska jela koja će vas ostaviti bez teksta

Преузмите андроид апликацију.