Јело које се лако припрема, погодно чак и за почетнике у кувању.
Састојци:
- 150 грама пиринча
- 100 милилитара павлаке за кување
- 1 ловоров лист
- прстохват ренданог мушкатног орашчића
- 40 грама путера
- 100 грама црног лука
- 1 кашичица сувог биљног зачина
- 2 конзерве туњевине (комада)
- со
- бибер
- 2 кувана јаја
- 1 кашика сецканог першуна
Припрема:
Оперите пиринач и скувајте га у сланој води. Куван у пиринчу, оцедити. Загрејте павлаку са ловоровим листом и мушкатним орашчићем док не проври. На загрејан путер ставите сецкани црни лук, кратко продинстајте и додајте кувани пиринач, суви биљни зачин, туњевину, све прелијте припремљеним кремом и кратко прокувајте. На крају по потреби посолите и побиберите. Послужите украшено нарезаним куваним јајима и першуном.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.