За све љубитеље рибе који воле да је једу, али не воле мирисе које она шири по кући док је пржите. Ово је једноставан једноставан начин припремања. Нема пуно мириса у кући, а риба је укусна и лепо испечена. Наш предлог за вечерашње Бадње вече је риба бранцин.
Састојци:
- 4 комада бранцина
- 1/2 везе мирођије или мало рузмарина
- 1/2 везе першуна
- 1 лимун
- маслиново уље
- со и бибер
- 1 чаша белог вина
Припрема:
Загрејати рерну на 220 степени. Направите маринаду од сецкане мирођије (рузмарина), першуна, рендане коре од лимуна и маслиновог уља. У маринаду додајте соли и бибера по жељи. Направите зарезе у риби и добро утрљајте маринаду. Посуду за печење поуљите и ставите припремљену рибу. Лимун са кога сте скинули кору исеците на танке кришке и ставите их испод рибе. Покријте пријањућом провидном фолијом и ставите на собној температури да се маринира бар 2 сата. Иначе све ово можете урадити и дан раније и оставити у фрижидеру, а пре печење извадити мало раније да се риба загреје. Пред печење ставите мало уља преко рибе и вино у посуду. Пеците у загрејаној рерни око 25-30 минута. На овај начин можете припремати и ораду или неку другу сличну рибу. Такође можете мењати зачине по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.