Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Традиционална посластица са додатком чоколаде

Сутлијаш је једна од древних посластица у којима уживају многе генерације. Као и други рецепти, постоје различите верзије, а једна од њих је свакако и ова са додатком беле чоколаде.
Фото: Pixabay/TLink
Састојци:
  • 250 грама пиринча
  • 800 милилитара млека
  • 200 милилитара воде
  • 100 грама беле чоколаде
  • три кесице ванилин шећера
  • цимет 
  • пола кашичице соли
Припрема:

Сипајте воду у шерпу и посолите. Затим додајте 250 грама претходно опраног пиринча и кувајте на умереној ватри 10 минута. Затим додајте млеко и ванилин шећер и кувајте док пиринач не буде спреман. Када је пиринач скуван, додајте белу чоколаду и мешајте док не добијете уједначену смесу. Смесу сипајте у мање посуде и по жељи поспите циметом.

Пријатно!

Najbolji način za čuvanje luka kod kuće

Преузмите андроид апликацију.