Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Тоскана паста са пилетином

Пилетина Тоскана је једно од познатијих италијанских јела, а постоји неколико варијација како можете да је спремите. Једна од њих је да месо само препечете или да га прво испохујете, па тек онда да га крчкате у неодољиво укусном сосу.
Фото: Pixabay/one_for_the_road
Састојци:
  • 300 грама макарона
  • 250 грама чери парадајза
  • 350 грама пилећег филеа
  • 125 грама спанаћа
  • 2 чена белог лука
  • 1/2 црног лука
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 1 кашичица слатке паприке
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 кашичица оригана
  • 1 кашичица туцане паприке
  • 200 милилитара павлаке за кување
  • 125 грама сира
Припрема:

Исецкајте црни лук, па га пропржите, а када омекша додајте му и сецкани бели лук. Када је лук пропржен додајте месо исечено на коцкице и парадајз пире. Промешајте и када се месо испржи додајте павлаку за кување. Зачините, па додајте сецкани чери и спанаћ. Лепо промешајте. Кувајте још мало, па пред крај додајте рендани сир, а онда и макароне које сте претходно скували и процедили.

Пријатно!

Jednostavna ideja da lako kontrolišete težinu

Преузмите андроид апликацију.