Пилетина Тоскана је једно од познатијих италијанских јела, а постоји неколико варијација како можете да је спремите. Једна од њих је да месо само препечете или да га прво испохујете, па тек онда да га крчкате у неодољиво укусном сосу.
Састојци:
- 300 грама макарона
- 250 грама чери парадајза
- 350 грама пилећег филеа
- 125 грама спанаћа
- 2 чена белог лука
- 1/2 црног лука
- 1 кашика парадајз пиреа
- 1 кашичица слатке паприке
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица оригана
- 1 кашичица туцане паприке
- 200 милилитара павлаке за кување
- 125 грама сира
Припрема:
Исецкајте црни лук, па га пропржите, а када омекша додајте му и сецкани бели лук. Када је лук пропржен додајте месо исечено на коцкице и парадајз пире. Промешајте и када се месо испржи додајте павлаку за кување. Зачините, па додајте сецкани чери и спанаћ. Лепо промешајте. Кувајте још мало, па пред крај додајте рендани сир, а онда и макароне које сте претходно скували и процедили.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.