Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Тортиље са тиквицама и сиром

Тиквице се могу користити за прављење разних укусних јела. Међу њима је и ова брза и једноставна тортиља са тиквицама и сиром, која је хит јер се може јести за доручак, ручак и вечеру.
Фото: Pixabay/ swissbanana
Састојци:
  • 1 средњи лук
  • 2 средње тиквице
  • пола конзерве куваног кукуруза
  • 2 велика јаја
  • 100 грама ренданог гауде или сира по жељи
  • 5о грама ренданог пармезана
  • 4 велике тортиље
  • со
  • бибер
  • маслиново уље
Припрема:

Ситно исецкати лук. Пропржите га на две-три кашике маслиновог уља. Додајте тиквице које сте претходно опрали, огулили и исецкали на мање коцкице или тракице. Ако имате домаће неољуштене тиквице, слободно оставите кору на њима. Посолите, побиберите и динстајте лук и тиквице пет минута. Умутите јаја и сипајте у чинију са тиквицама и луком. Када су јаја скувана, склоните са рингле и додајте кувани кукуруз и пармезан или грана падано и промешајте. Припремите велики тигањ и у њега сипајте мало маслиновог уља и загрејте на средње високој температури. Једну тортиљу ставите на тањир, поспите је са мало рендане гауде, намажите половином мешавине тиквица и јаја, поново поспите сиром и прекријте другом тортиљом. Пажљиво пребаците тортиље у тигањ и прво пеците на једној страни два до три минута. Затим пребаците на другу страну и такође пеците два до три минута док сир не почне да се топи. Приликом печења слободно мало стисните тортиље како би се лакше спојиле. Поновите поступак са преосталим тортиљама и филом. Када су печене, исећи их на троуглове и послужити.

Пријатно!

Razlozi zbog kojih se doručak ne preskače: Zašto je važno da ne zaboravite da jedete kad ustanete?

Преузмите андроид апликацију.