Искористите сезону јагода и направите укусан десерт без превише муке и филозофирања.
Састојци:
- 750 свежих јагода
- 500 грама шлага
- 450 грама маскарпонеа
- 100 грама белог шећера
- око 30 пишкота
- 4 кашичице балзамико сирћета
- 2 кашичице екстракта ваниле
Припрема:
Оперите и очистите јагоде. На торти оставите део за декорацију, десетак јагода, а остатак исећи на кришке и помешати са балзамико сирћетом. Пустите да се јагоде маринирају у балзамико сирћету око пола сата. Дно округлог плеха обложите папиром за печење. Покријте дно калупа бисквитом у једном равном слоју. Исеците колачиће на мање комаде да бисте олакшали посао. Остатак колачића преполовите и ставите један поред другог око ивице калупа. Оставите маскарпоне на собној температури најмање пола сата, па га помешајте са шлагом и шећером у глатку смесу. У крему додајте екстракт ваниле. Половину креме премазати преко припремљеног кекса. Преко креме ставите мариниране јагоде. Преко маринираних јагода премазати остатак креме. Припремљену торту ставите у фрижидер преко ноћи да се стегне. Послужите торту добро охлађену са додатним свежим јагодама.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.