Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Торта са боровницама

Иако ће ова торта испасти веома укусна припремљена са смрзнутим или свежим воћем, ипак је боље да користите свеже воће када га већ имамо на располагању.
Фото: Pixabay/Biea

Ако их користите из замрзивача, прво их морате оцедити. Свеже боровнице ставите врло мало брашна да остану на површини када се пеку. Торту можете чувати до три дана у поклопљеној посуди.

Састојци:
  • 8 кашика несланог путера
  • 120 грама брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • ½ кашичице соли
  • ¼ кашичице млевеног цимета
  • 1 мали лимун
  • 150 грама шећера
  • ½ кашичице екстракта ваниле
  • 2 велика јаја
  • 450 грама боровница
  • 1 паковање маскарпоне сира
  • пар кашика намаза од лимуна (џем)
  • шећер у праху за посипање
Припрема:

Путер ставите у чинију и миксером измешајте, нека буде собне температуре. Загрејте рерну на 180 степени. Подмажите посуду за печење и обложите је папиром за печење. У чинију ставите брашно, прашак за пециво, со и цимет и промешајте. Нарендајте лимунову корицу и исцедите 1 кашичицу сока. Додајте шећер у путер и мешајте миксером неколико минута, додајте једно по једно јаје. Додајте лимунову корицу и сок и екстракт ваниле, сада све додајте у мешавину брашна и промешајте. Пребаците у посуду за печење и поравнајте. Боровнице ставите у чинију и додајте мало лимуновог сока и остатак брашна и премажите боровнице. Пребаците их у мешавину за печење. Пеците око 45 минута. Оставите да се хлади око 10 минута, одвојите торту из калупа и оставите да се потпуно охлади. Направите крем  од маскарпоне сира и џема од лимуна тако што ћете све миксером умутити. Поспите шећером у праху, исеците торту и у сваки комад додајте по кашику креме. Торту можете чувати до три дана у поклопљеној посуди.

Пријатно!

Šta je falafel i kako ga napraviti kod kuće?

Преузмите андроид апликацију.