Иако ће ова торта испасти веома укусна припремљена са смрзнутим или свежим воћем, ипак је боље да користите свеже воће када га већ имамо на располагању.
Ако их користите из замрзивача, прво их морате оцедити. Свеже боровнице ставите врло мало брашна да остану на површини када се пеку. Торту можете чувати до три дана у поклопљеној посуди.
Састојци:
- 8 кашика несланог путера
- 120 грама брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- ½ кашичице соли
- ¼ кашичице млевеног цимета
- 1 мали лимун
- 150 грама шећера
- ½ кашичице екстракта ваниле
- 2 велика јаја
- 450 грама боровница
- 1 паковање маскарпоне сира
- пар кашика намаза од лимуна (џем)
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Путер ставите у чинију и миксером измешајте, нека буде собне температуре. Загрејте рерну на 180 степени. Подмажите посуду за печење и обложите је папиром за печење. У чинију ставите брашно, прашак за пециво, со и цимет и промешајте. Нарендајте лимунову корицу и исцедите 1 кашичицу сока. Додајте шећер у путер и мешајте миксером неколико минута, додајте једно по једно јаје. Додајте лимунову корицу и сок и екстракт ваниле, сада све додајте у мешавину брашна и промешајте. Пребаците у посуду за печење и поравнајте. Боровнице ставите у чинију и додајте мало лимуновог сока и остатак брашна и премажите боровнице. Пребаците их у мешавину за печење. Пеците око 45 минута. Оставите да се хлади око 10 минута, одвојите торту из калупа и оставите да се потпуно охлади. Направите крем од маскарпоне сира и џема од лимуна тако што ћете све миксером умутити. Поспите шећером у праху, исеците торту и у сваки комад додајте по кашику креме. Торту можете чувати до три дана у поклопљеној посуди.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.