Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Торта од шаргарепе

Шаргарепа је обично главни састојак у колачима и тортама које правимо за ускршње празнике али рецепт за ову торту је толико добар да одговара свим приликама. Поред тога, није ли то савршен начин да здраву и хранљиву шаргарепу додате и у слаткише? Ни деца се сигурно неће бунити.
Фото: Pexels/OlyaKobruseca
Састојци:
За коре:
  • 250 грама брашно
  • 1 прашак за пециво
  • 100 грама ораха
  • 500 грама нарендане шаргарепе
  • 200 милилитара уља
  • 250 грама смеђег шећера
  • 4 јајета
  • 2 кашике цимета
За крем:
  • 500 грама АБЦ сира
  • 250 грама маргарина
  • 220 грама шећера у праху
  •  сок од једне мање наранџе
  • 1 кашикице екстрата ваниле
Припрема:

Орахе самељите или их насецкајте на крупно. Брашно промешајте са прашком за пециво, додајте цимет. Шаргарепе ољуштите и нарендајте на крупно. Смеђи шећер умутите са уљем и јајима. Уз непрестано мешање додајте по мало брашна. После тога додајте, орахе и шаргарепу. Половину теста сипајте у калуп за торту, обложен папиром за печење. Пеците око 30 минута на 180 степени. Кору охладите и извадите из калупа. На исти начин испеците још једну кору. Обе коре поделите на пола, да добијете 4 тање коре. Припремите крем. Маслац оставите да омекша на собној температури и умутите га са шећером у праху док смеса не побели. Додајте сок од поморанџе и екстракт ваниле.

AБЦ сир умутите и по мало га додајте у крем од маслаца. Овим кремом обилно премажите коре, које слажите једну на другу. Одозго, торту од шаргарепе премажите кремом и оставите је 6 сати у фрижидеру.

Recept dana: Potaž od šargarepe

 

Преузмите андроид апликацију.