Шаргарепа је обично главни састојак у колачима и тортама које правимо за ускршње празнике али рецепт за ову торту је толико добар да одговара свим приликама. Поред тога, није ли то савршен начин да здраву и хранљиву шаргарепу додате и у слаткише? Ни деца се сигурно неће бунити.
Састојци:
За коре:
- 250 грама брашно
- 1 прашак за пециво
- 100 грама ораха
- 500 грама нарендане шаргарепе
- 200 милилитара уља
- 250 грама смеђег шећера
- 4 јајета
- 2 кашике цимета
За крем:
- 500 грама АБЦ сира
- 250 грама маргарина
- 220 грама шећера у праху
- сок од једне мање наранџе
- 1 кашикице екстрата ваниле
Припрема:
Орахе самељите или их насецкајте на крупно. Брашно промешајте са прашком за пециво, додајте цимет. Шаргарепе ољуштите и нарендајте на крупно. Смеђи шећер умутите са уљем и јајима. Уз непрестано мешање додајте по мало брашна. После тога додајте, орахе и шаргарепу. Половину теста сипајте у калуп за торту, обложен папиром за печење. Пеците око 30 минута на 180 степени. Кору охладите и извадите из калупа. На исти начин испеците још једну кору. Обе коре поделите на пола, да добијете 4 тање коре. Припремите крем. Маслац оставите да омекша на собној температури и умутите га са шећером у праху док смеса не побели. Додајте сок од поморанџе и екстракт ваниле.
AБЦ сир умутите и по мало га додајте у крем од маслаца. Овим кремом обилно премажите коре, које слажите једну на другу. Одозго, торту од шаргарепе премажите кремом и оставите је 6 сати у фрижидеру.
Преузмите андроид апликацију.