Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Торта од чоколаде са вишњама

Ако сте љубитељ комбинације чоколаде и вишања, онда ће вам се свидети рецепт.
Фото: Pixabay/Hans
Састојци:
  • 60 г маргарина или путера
  • 60 г чоколаде за кување
  • 5 беланаца
  • 130 г шећера
  • 75 г брашна
  • 500 мл млека
  • 150 г шећера
  • 5 жуманца
  • 1 чоколадни пудинг
  • 5 кашика брашна
  • 100 г чоколаде за кување
  • 250 г маргарина или путера
  • 1 тегла компота од вишања (340 г)
  • 150 г чоколаде за кување
  • 150 мл павлаке за шлаг
Декорација:
  • чоколадне струготине
  • неке трешње
  • шећер у праху
Припрема:

Припрема креме:

Додајте жуманца у чинију и измиксајте их.Затим додати чоколадни пудинг, брашно и 100 мл млека, сјединити састојке. Додајте шећер и преостало млеко у шерпу и прокувајте. Када млеко проври, оставите га на страну и додајте припремљене састојке. Вратите све да проври и мешајте док се не згусне. У врућу чоколаду додајте чоколаду за кување, исецкану или у капима и мешајте док се не истопи. Крем пребаците у чинију, прекријте прозирном фолијом и оставите да се охлади. Компот од вишања процедити.
Са охлађене креме скините фолију и измиксајте. Затим додајте маргарин или путер собне температуре и наставите са мешањем. Додајте оцеђене вишње и помешајте шпатулом.

Припрема кекса:

Калуп пречника 26 центиметара обложите масним папиром. Додајте чоколаду за кување, исецкану или у капима, и маргарин или путер у чинију. Растопите у микроталасној пећници или на пари. У другу посуду додајте беланца, миксајте док не постане пенасто. Постепено додајте шећер и мешајте док не добијете чврст снег. Затим додајте припремљену чоколаду и кратко миксајте на најмањој брзини да се сједини. Затим додати брашно и мешати. Распоредите смесу у припремљени калуп. Ставите у загрејану рерну на 180 степени око 30 минута. Охлађени бисквит одвојите ножем од обруча и скините масни папир. Ставите бисквит на плех и ставите прстен.

Припрема ганажа:

У чинију додајте чоколаду за кување, исечену на кришке или у капима и прелијте шлагом. Растопите у микроталасној пећници или на пари. Пустите да се мало охлади.

Састављање торте:

Крем премажите преко бисквита. Затим проширите ганаж. Ставите торту у фрижидер да се охлади. Одвојите торту од обруча ножем и уклоните је. За декорацију, по жељи, на површину торте можете ставити струготине чоколаде, шећер у праху и мало вишања.

Пријатно!

Kivi je najzdraviji kada se jede sa korom! Evo i zašto

Преузмите андроид апликацију.