Zima nas neodoljivo mami toplim napitcima koji greju dušu i telo, a topla čokolada je svakako kraljica među njima. Ali šta ako klasičnu toplu čokoladu podignemo na viši nivo?

Sastojci:
- 500 ml mleka (kravlje ili biljno, po želji)
- 100 g crne čokolade (najmanje 70% kakaoa)
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike smeđeg šećera ili javorovog sirupa (opciono)
- 1/2 kašičice mlevenog cimeta
- 1/4 kašičice mlevenog đumbira
- prstohvat mlevenog muškatnog oraščića
- prstohvat mlevenih karanfilića
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- šlag i rendana čokolada za dekoraciju (po želji)
Priprema:
Zagrejte mleko u šerpi na srednjoj vatri, pazeći da ne proključa. Dodajte iseckanu crnu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne istopi. Umešajte kakao prah i smeđi šećer ili javorov sirup, pa sve dobro promešajte. Dodajte cimet, đumbir, muškatni oraščić i karanfilić. Nastavite sa mešanjem dok se začini ne sjedine sa pićem. Na kraju dodajte ekstrakt vanile i sklonite sa ringle. Poslužite toplu čokoladu u omiljenim šoljama, po želji ukrasite šlagom i rendanom čokoladom.
Prijatno!
Šta je iz turšije najzdravije i najbolje za imunitet, a šta za mršavljenje
Preuzmite android aplikaciju.