Зима нас неодољиво мами топлим напитцима који греју душу и тело, а топла чоколада је свакако краљица међу њима. Али шта ако класичну топлу чоколаду подигнемо на виши ниво?
Састојци:
- 500 мл млека (кравље или биљно, по жељи)
- 100 г црне чоколаде (најмање 70% какаоа)
- 2 кашике какао праха
- 2 кашике смеђег шећера или јаворовог сирупа (опционо)
- 1/2 кашичице млевеног цимета
- 1/4 кашичице млевеног ђумбира
- прстохват млевеног мушкатног орашчића
- прстохват млевених каранфилића
- 1/2 кашичице екстракта ваниле
- шлаг и рендана чоколада за декорацију (по жељи)
Припрема:
Загрејте млеко у шерпи на средњој ватри, пазећи да не прокључа. Додајте исецкану црну чоколаду и мешајте док се потпуно не истопи. Умешајте какао прах и смеђи шећер или јаворов сируп, па све добро промешајте. Додајте цимет, ђумбир, мушкатни орашчић и каранфилић. Наставите са мешањем док се зачини не сједине са пићем. На крају додајте екстракт ваниле и склоните са рингле. Послужите топлу чоколаду у омиљеним шољама, по жељи украсите шлагом и ренданом чоколадом.
Пријатно!
Šta je iz turšije najzdravije i najbolje za imunitet, a šta za mršavljenje
Преузмите андроид апликацију.