Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Topla čokolada sa ukusom medenjaka

Zima nas neodoljivo mami toplim napitcima koji greju dušu i telo, a topla čokolada je svakako kraljica među njima. Ali šta ako klasičnu toplu čokoladu podignemo na viši nivo?
Foto: Pixabay/ JillWellington
Sastojci:
  • 500 ml mleka (kravlje ili biljno, po želji)
  • 100 g crne čokolade (najmanje 70% kakaoa)
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike smeđeg šećera ili javorovog sirupa (opciono)
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog đumbira
  • prstohvat mlevenog muškatnog oraščića
  • prstohvat mlevenih karanfilića
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • šlag i rendana čokolada za dekoraciju (po želji)
Priprema:
Zagrejte mleko u šerpi na srednjoj vatri, pazeći da ne proključa. Dodajte iseckanu crnu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne istopi. Umešajte kakao prah i smeđi šećer ili javorov sirup, pa sve dobro promešajte. Dodajte cimet, đumbir, muškatni oraščić i karanfilić. Nastavite sa mešanjem dok se začini ne sjedine sa pićem. Na kraju dodajte ekstrakt vanile i sklonite sa ringle. Poslužite toplu čokoladu u omiljenim šoljama, po želji ukrasite šlagom i rendanom čokoladom.

Prijatno!

Šta je iz turšije najzdravije i najbolje za imunitet, a šta za mršavljenje

Preuzmite android aplikaciju.