Љубитељи тестенине увек су у потрази за новом комбинацијом укуса, а укусна комбинација пилетине и лимуна има управо оно што је потребно да постане јело које ћете уживати у припремању изнова и изнова.
Састојци:
- 400 грама тестенине
- 2 кашике маслиновог уља
- ¾ кашике соли
- 1 кашичица лимунове коре
- 2 ½ кашике лимуновог сока
- ¼ кашике млевеног црног бибера
- 2 кашике сецкане пилетине на жару
- свеж босиљак за украс
Припрема:
Пржите комаде пилетине у великом лонцу или тигању до златне боје. Затим их извадите у чинију и додајте воду, со и тестенину у исто уље. Пустите да проври, а затим кувајте без поклопца на средње јакој ватри, често мешајући, док тестенина не омекша и док се већина течности не упије. Умешајте лимунову корицу, лимунов сок, бибер и комаде претходно пржене пилетине. По жељи послужите украшено босиљком или ову ароматичну биљку користите као зачин у јелу тако што ћете је ситно исецкати и умешати.
Пријатно!
Sedam razloga zbog kojih bi cvekla trebalo češće da se nađe na vašem jelovniku
Преузмите андроид апликацију.