Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Телетина са пиринчем

Телетина са пиринчем је јело које спаја богатство укуса и хранљивих вредности у једном тањиру. Тајна је у добро зачињеној телетини комбинованој са квалитетним пиринчем који упија све сокове и ароме.
Фото: Pixabay/angelorosa

Путер даје овом јелу посебну пуноћу, а комбинација зачина подиже цело јело на виши ниво. Ово је здрав и укусан оброк, идеалан за породични ручак – лако се вари, а богат је протеинима и енергијом.

Састојци:
  • 600 г телетине
  • 280 г пиринча
  • 2 кашике мешавине зачина
  • 2 кашике тузланске соли
  • 600 г стабљике целера
  • 60 г шаргарепе
  • 60 г младог лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашичица белог бибера
  • 1 кашичица путера
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика зачинског биља
Припрема:

Пропржите бели лук на уљу и путеру. Додајте шаргарепу, стабљику целера и млади лук. Затим додајте исецкано месо. Зачините сољу, бибером и мешавином зачина. Скувајте пиринач у сланој води. Оцедите и послужите као основу за припремљено месо. Украсите свежим зачинским биљем.

Пријатно!

Шта је висцерална маст и како је се решити?

Преузмите андроид апликацију.