Телетина са пиринчем је јело које спаја богатство укуса и хранљивих вредности у једном тањиру. Тајна је у добро зачињеној телетини комбинованој са квалитетним пиринчем који упија све сокове и ароме.

Путер даје овом јелу посебну пуноћу, а комбинација зачина подиже цело јело на виши ниво. Ово је здрав и укусан оброк, идеалан за породични ручак – лако се вари, а богат је протеинима и енергијом.
Састојци:
- 600 г телетине
- 280 г пиринча
- 2 кашике мешавине зачина
- 2 кашике тузланске соли
- 600 г стабљике целера
- 60 г шаргарепе
- 60 г младог лука
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица белог бибера
- 1 кашичица путера
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашика зачинског биља
Припрема:
Пропржите бели лук на уљу и путеру. Додајте шаргарепу, стабљику целера и млади лук. Затим додајте исецкано месо. Зачините сољу, бибером и мешавином зачина. Скувајте пиринач у сланој води. Оцедите и послужите као основу за припремљено месо. Украсите свежим зачинским биљем.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.