Познато је и да се тартар сос користи као прилог углавном уз рибље специјалитете, како од морске тако и од речне рибе, као и уз све прсте пржених похованих или куваних сувих меса. На крају крајева ако волите мајонез, овај сос можете користити и као намаз на сендвиче.
Састојци:
- 100 милилитара млека
- 200 милилитар уља
- 1, 5 кашика јабуковог сирћета
- бибер
- 2 кашичице сенфа
- 5-6 киселих краставаца
- першун
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица сушене мирођије
- 1 кашичица лимуновог сока
Припрема:
У блендеру или са штапним миксером сједините млеко и уље. Затим додајте сирће, бибер, сенф, исекцане краставце и першун, чен белог лука, мирођију и лимунв сок. Све добро изблендирајте. Сипајте у посуду и ваш тартар је готов.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.