Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Тартар сос

Познато је и да се тартар сос користи као прилог углавном уз рибље специјалитете, како од морске тако и од речне рибе, као и уз све прсте пржених похованих или куваних сувих меса. На крају крајева ако волите мајонез, овај сос можете користити и као намаз на сендвиче.
Фото: Pixabay/Jil_J_Jenkins
Састојци:
  • 100 милилитара млека
  • 200 милилитар уља
  • 1, 5 кашика јабуковог сирћета
  • бибер
  • 2 кашичице сенфа
  • 5-6 киселих краставаца
  • першун
  • 1 чен белог лука
  • 1 кашичица сушене мирођије
  • 1 кашичица лимуновог сока
Припрема:

У блендеру или са штапним миксером сједините млеко и уље. Затим додајте сирће, бибер, сенф, исекцане краставце и першун, чен белог лука, мирођију и лимунв сок. Све добро изблендирајте. Сипајте у посуду и ваш тартар је готов.

Пријатно!

Recept dana: Pohovana piletina kao iz restorana

Преузмите андроид апликацију.