Ако сте љубитељ рибљих специјалитета, морских плодова или једноставно волите кремасте сосове уз пржену храну, тартар сос је неизоставан додатак који ће ваше оброке подићи на виши ниво.

Састојци:
- 200 г мајонеза
- 1 кашика сенфа
- 1 кашика лимуновог сока
- 2–3 кисела краставчића (ситно сецкана)
- 1 кашика капара (ситно сецканих)
- 1 мали црвени лук (ситно сецкан)
- со
- бибер
- першун (опционо, ситно сецкан)
Припрема:
Помешајте прво мајонез, сенф и лимунов сок док се не добије глатка база. Потом додајте ситно сецкане краставчиће, капар и црвени лук.
Све пажљиво мешајте док се састојци не сједине у кремасту и уједначену масу. На крају по укусу додајете со и бибер, а они који воле додатну дозу свежине могу убацити и мало ситно сецканог першуна.
Препоручује се да се пре служења охлади у фрижидеру бар 30 минута како би се сви укуси лепо сјединили
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.