Тарт је посластица које је инспирисана сезоном, лети се најчешће прави са јагодама и малинама, а зими га можете правити и са ананасом, јабукама или наранџама.
Састојци:
- 1 јаје
- 150 грама шећера
- 200 грама путера
- кесица ванил шећера
- мало соли
- 1/2 прашка за пециво
- 4 кашике хладне воде
- 350 грама глатког брашна
- 600 грама малина
- 1 пудинг од ваниле
- 3 кашике шећера у праху
Припрема:
Тесто:
У чинију ставити брашно, јаје, путер исецкан на листиће, шећер, пола кесице прашка за пециво, прстохват соли, ванил шећер и воду, па замесити тесто што брже и што мање га додирујући да се не би превише грејало рукама током мешења. Растањити га на величину десертног тањира, увити у провидну фолију и оставити у фрижидеру на најмање сат времена (или замесити увече, па оставити преко ноћи). Тесто извадити из фрижидера, одвојити једну лоптицу коју ћете мало касније развући и вадити модлом облике. Развући тесто оклагијом на пек папиру и тако га пренети у плех за тарт. Направити руб теста уз странице калупа да фил не би исцурио. Тесто избоцкати виљушком, претходно укључити рерну на 180 степени, па тесто ставити на горњу решетку да би се површина теста благо запекла. Пећи неких 10 минута, па извадити из рерне и распоредити фил од малина. Пеци још двадесетак минута, док лепо не порумени.
Фил од малина:
600 грама малина измешати са 3 кашике шећера у праху и кесицом пудинга од ваниле. Добро измешати како би се разбиле грумуљице, па прелити преко топлог тарта. Када се охлади фил који сте прелили преко тарта, цео колач декоришите малинама и шлагом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.